HOORN - BOL heeft alweer voor de negende keer dit seizoen gelijk gespeeld, al mag het punt welk afgelopen zaterdag werd behaald gezien worden als een gewonnen punt. De ploeg van trainer Erwin Tump stond op bezoek bij Hollandia vlak voor tijd nog met 3-1 achter, maar kwam mede door een omstreden strafschop toch nog op gelijke hoogte.

Hollandia dat eerder dit seizoen verloor in Broek op Langedijk, maar zich in de beker revancheerde op BOL met een ruime zege, begon ditmaal ook sterk op eigen veld. Al was de 2-0 voorsprong die kort voor rust op het scorebord stond met name te danken aan de traptechniek van Jim Broers die twee vrije trappen op prachtige wijze achter keeper Romain de Jong schoot. Nog voor het rustsignaal klonk kwam BOL echter terug in de wedstrijd via een treffer van Martijn Ton.

Na de pauze bleef Hollandia het betere van het spel hebben, maar was BOL zeker gevaarlijk in de omschakeling hetgeen mogelijkheden voor beide doelen opleverde. Toch leek Hollandia het duel te beslissen toen Daniël Meijers een fout in de Langedijker defensie wist af te straffen. Terwijl de blessuretijd inging bracht Timon Plak de spanning toch weer terug. Het werd uiteindelijk gelijk door een arbitrale dwaling want de scheidsrechter gaf BOL in eerste instantie een vrije trap, maar op advies van zijn grensrechter die verklaarde dat de overtreding binnen de zestien was, ging de bal ineens op de stip. Dit tot grote woede van Hollandia en scheidsrechter Van Yren deelde dan ook nog een handvol gele kaarten uit tijdens de protetsten. Jurre van Lingen liet zich niet van de wijs brengen en tekende vanaf elf meter voor de 3-3. In het tumult dat volgde kreeg keeper Bakker van Hollandia ook nog eens rood.

Komende zaterdag gaat BOL op bezoek bij Ter Leede. Hollandia speelt een dag later de uitwedstrijd bij HBC.