EINDHOVEN - Hovocubo heeft vrijdagavond een zeer solide overwinning weten te boeken op de nummer zes in de stand, ZVV Eindhoven. De ploeg van trainer/coach Sander van Dijk zegevierde in de lichtstad met 0-4.

De thuisploeg die graag de zesde plaats wilde behouden, ten faveure van FC Marlène, hield een kwartier stand tegen Hovocubo, dat nog altijd in de race is voor de tweede plaats. Die positie biedt immers voordeel in de play-offs. Met nog vier minuten op de klok sloegen de gasten in kort tijdsbestek echter tweemaal toe. Ike Neil opende de score en kort hierna werd deze verdubbeld door Karim Mossaoui.

Hovocubo zou na de rust nog tweemaal scoren. Keeper Dave Stet die met een aantal prima reddingen zijn doel schoon hield stond met een assist aan de basis van de treffer van Yoshua St. Juste waarna aanvoerder Abdessamad Attahiri vijf minuten voor tijd de eindstand op 0-4 bepaalde.

Door dit resultaat staat Hovocubo op een derde plaats en moet het volgende week winnen van FC Marlène om de druk op te voeren op nummer twee Os Lusitanos dat zelf tegen VNS United speelt. Omdat FC Marlène zelf de zesde plaats overnam van ZVV Eindhoven spelen die echter ook ergens voor hetgeen een spannede Noord-Hollandse derby belooft over een week in Zwaag.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie