Kunstmatige intelligentie, vaak aangeduid als AI, fungeert als een geavanceerde assistent voor computers, geleerd van gegevens en ervaringen om taken uit te voeren op een vergelijkbare manier als menselijk leren. In de context van smartphones biedt AI diverse handige toepassingen, waaronder spraakherkenning, beeldherkenning en voorspellende analyses.
Toepassingen van AI in Smartphones
In smartphones is AI alomtegenwoordig en draagt het bij aan het vereenvoudigen van dagelijkse taken. Spraakassistenten zoals Siri, Google Assistent en Amazon's Alexa maken gebruik van AI om gesproken opdrachten te begrijpen, terwijl foto-apps zoals Google Foto's en Apple Foto's automatische beeldherkenning gebruiken om foto's te categoriseren op basis van locaties, objecten, en personen.
Tijdens mijn cursus in smartphone fotografie deel ik informatie met deelnemers over de mogelijkheden van AI, waarbij ik heldere taal gebruik en demonstraties geef om een duidelijk begrip te bevorderen. Hoewel het onderwerp niet saai is, is het een waardevolle toevoeging aan de smartphone fotografie workshop. De nadruk ligt tijdens de cursus uiteraard wel in het maken van betere foto’s met jouw smartphone. AI is hier slechts een klein onderdeel van.
In de context van de smartphone cursus benadruk ik het gebruik van AI in de camera's van smartphones. Deze AI-gestuurde camera's passen automatisch instellingen aan voor verschillende omgevingen, zoals het aanpassen van belichting en ISO-instellingen bij weinig licht. Daarnaast worden AI-algoritmen ingezet voor gezichts- en scèneherkenning, wat bijdraagt aan verbeterde portretmodus en het detecteren van diverse fotomomenten.
De opkomst van AI heeft een revolutionaire impact gehad op de manier waarop we foto's maken, bewerken en analyseren. In mijn smartphone fotografiecursus demonstreer ik op verschillende manieren hoe AI kan worden ingezet om fotografische vaardigheden te verbeteren, met begrijpelijke uitleg voor iedereen zoals je dat van mij gewend bent.
Cursusdata smartphone fotografie 2024
De nieuwe cursusdata staan inmiddels online en zijn de inschrijvingen weer begonnen. De eerste cursus is op 31 januari in Alkmaar. Daarna volgen de andere locaties. Meer informatie of aanmelden kan vanaf nu via www.eckkies.nl