MEDEMBLIK - Op 6 juni aanstaande herdenken we een belangrijk moment in de geschiedenis: 80 jaar geleden vond de dramatische invasie in Normandië plaats, een cruciale stap in de strijd tegen Nazi Duitsland. Pieter Jutte, een toonaangevende expert met meer dan dertig jaar ervaring, heeft zich uitgebreid verdiept in Operation Overlord en neemt ons mee op een fascinerende reis terug in de tijd. Zijn diepgaande kennis en ervaring hebben geleid tot de informatieve website www.strijdbewijs.nl, en hij heeft meerdere malen als gids langs de invasiestranden gefungeerd.

Tijdens deze bijzondere avond op 24 mei duikt Pieter dieper in de geschiedenis van D-Day. In het eerste deel van de lezing verkent hij de achtergrond van Operation Overlord en waarom Normandië werd gekozen als strijdtoneel voor deze historische invasie.

Na de pauze zoomt Pieter in op de intense gevechten op Omaha Beach, waarbij hij minder bekende aspecten belicht, zoals de cruciale rol van de Amerikaanse marine en waarom bepaalde Britse uitvindingen niet werden ingezet.

Vooraf aan de lezing is het ook mogelijk om gezellig te komen eten. De Museumkoks koken voor jullie op originele Tweede Wereldoorlog Veldkeukens. Ze leggen je tijdens de Live-Cooking graag uit hoe het koken op deze veldkeukens werkte om de miljoenen soldaten maandenlang te voeden. Via de online ticketshop kun je aangeven of je interesse hebt om voor de lezing te komen eten en deze historische beleving te ervaren! Je kunt kiezen voor een 1, 2 óf 3 gangen buffet. Als je bij het online reserveren het ‘interesse-vinkje’ aanklikt, dan wordt er 1 week vooraf contact met je opgenomen om je keuze voor de gangen en eventuele dieetwensen af te stemmen.


Tickets boeken:

www.oorlogsmuseummedemblik.nl, zie het kopje ‘Activiteiten’ en dan ‘W.O.II Lezingen’

Datum: vrijdag 24 mei 2024

Avondmaal: 18:30 (alleen op inschrijving)

Inloop: 19:15

Start lezing: 20:00

(De lezing bestaat uit 2x 45 min. met een pauze van 20 min.)

Kosten ticket: €10 per persoon (Museumkaart = gratis)

(opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)

Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik