HOORN - Always Forward heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Egidio Oude Groen deed dat uitgerekend in de derby tegen Westfriezen. Gevierde man bij de thuisploeg was Danilo van der Woude die het duel met een hattrick besliste: 3-1.

Tot kort voor de rust was het duel redelijk in evenwicht toen Van der Woude ineens goed wegestuurd werd door Jeffrey de Moel en oog in oog met doelman Knol koelbloedig bleek.. Kort na de rust besliste Van der Woude het duel door eerst een voorzet van Clyde Limbach te verzilveren en vijf minuten later zijn derde van de middag te maken. Westfriezen meende in die fase recht te hebben op een strafschop toen Wesley Mak werd gevloerd, maar daar wenst scheidsrechter Midden niet aan mee te werken. Uiteindelijk wisten de gasten via een kopbal van Pieter Koopman nog wel te scoren, maar die treffer kwam te laat om het duel nog te doen kantelen.

In de stand heeft Westfriezen nu vijf punten na vier wedstrijden en staat Always Forward op vier punten. Komende zondag spelen beide ploegen thuis. Wetsfriezen mag het dan opnemen tegen SVA terwijl Always Forward in eigen huis Meervogels ontvangt.

Foto's: Patricia Photography