ROERMOND - De strijd om de landstitel in het zaalvoetbal tussen Tigers Roermond en Hovocubo zal zondag door middel van een derde wedstrijd beslist moeten worden. Na de 3-2 zege voor Hovocubo vorige week in Zwaag, won Tigers Roermond het tweede duel, eveneens na verlenging, met 2-1.

Tigers Roermond, het gehele seizoen al koploper van de eredivisie, behield daarmee de ongeslagen status in competitieerband in de eigen Jo Gerrishal. Alleen Hovocubo wist daar dit seizoen te zegevieren, al was dat in een bekerduel. In Limburg deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Hovocubo had in de eerste helft het meeste balbezit en de beste kansen, maar op slag van rust, zelfs in de zoemer van de laatste seconde, was het Jaszko Djurlic, die de 1-0 achter keeper Dave Stet schoot.

De ploeg van trainer Sander van Dijk had het vervolgens na de rust lastiger en het initiatief lag nu bij Tigers Roermond. Toch wist Hovocubo een verlenging af te dwingen. Met een meevoetballende keeper voerde men de duk op en Yoshua St. Juste, in de eerste wedstrijd ook al goed voor twee treffers, tekende voor de 1-1.

Die stand bleef ook in de 2x5 minuten verlenging staan, mede dankzij enkele sterke ingrepen van Jordy Cretier. Op het moment dat men al in strafschoppen ging geloven werd St. Juste echter toch de schlemiel toen een inzet van Ayoub Boukhari via hem achter Stet verdween. Het zorgde voor dolle vreugde bij het thuispubliek die zondagmiddag om 17.00 uur vast en zeker weer de tribune zullen bezetten.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie