HOORN/ZWAAG - In de tweede klasse A heeft Westfriezen zijn eerste zege van het seizoen behaald door DSOV met 4-1 te kloppen. Always Forward pakte het eerste puntje na een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Uitgeest.

Westfriezen opende in eigen huis na ruim een kwartier speen de score na een corner waarbij Mitchell Gieltjes op de juiste plek stond. Het duel tegen DSOV uit Vijfhuizen was verder aardig in evenwicht, maar daar kwam in de tweede helft verandering in toen de ploeg van trainer Joep Groen duidelijk de betere was. Lars Bakker kopte uit een voorzet van Tom Overtoom de 2-0 tegen de touwen en vervolgens was het Pieter Koopman die met twee treffers de zege veilig stelde voor Westfriezen. Tussendoor wist De Kwant nog wel de eer te redden voor de gasten: 4-1.

Always Forward van trainer Egidio Oude Groen kon leven met een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Uitgeest. De eerste helft waren de gasten iets beter, maar stond Niels Post prima te keepen. Na de rust waren er weinig kansen aan beide kanten, maar moest de thuisploeg in de slotfase nog alle zeilen bijzetten toen invaller Remco Loos een overtreding beging op routinier Kick Smit en van scheidsrechter Lampers de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Met tien tegen elf wist Always Forward toch het punt over de streep te trekken.

Foto's: Patricia Photgraphy

Komende zondag is het Always Forward dat in een uitwedstrijd tegen DSOV mag aantreden. Westfriezen speelt dan opnieuw thuis als Meervogels '31 op bezoek komt.