UITGEEST/WORMERVEER - Bij de start van de competitie in de tweede klasse is Always Forward onderuit gegaan bij Fortuna Wormerveer en hield Westfriezen een punt over aan het uitduel bij FC Uitgeest.

Westfriezen mocht zich na afloop gelukkig prijzen met een punt in Uitgeest. De 1-1 stand stond al vroeg in de wedstrijd op het scorebord. Na een minuut had Lars Bakker namens de gasten koppend de score geopend, maar nauwelijks een minut later lag de bal aan de andere kant op de stip na een overtreding van Gieltjes op Brouwer. Kick Smit wist vanaf elf meter doelman Knol te passeren. Diezlefde Kol raakte later geblesseerd, maar bleef staan aangezien de ploeg van trainer Joep Groen geen reservedoelman mee had. Westfriezen kwam nog een keer goed weg toen Brouwer de paal raakte en was opgelucht toen de scheidsrechter voor het laatst floot.

Komende zondag treft Westfriezen in eigen huis DSOV.

Always Forward kende bij de competitiestart de nodige tegenslag. In het uitduel bij Fortuna Wormerveer ging men met 3-0 onderuit en dat was voornamelijk de verdienste van Ivan Temme die alle goals voor zijn rekening nam voor de thuisploeg. Zijn eerste goal maakte hij al na vier minuten en daarna moest trainer Egidio Oude Groen van Always Forward hoe twee van zijn belangrijke spelers, Joost Ruttenberg en Cem Zaal, al voor de rust het veld moesten verlaten met een blessure. Ondanks enkele goede reddingen van doelman Post besliste Temme het duel binnen een kwartier na de rust met nog eens twee treffers.

Always Forward speelt komende zondag thuis als FC Uitgeest op bezoek komt.

Foto's: Patricia Photography.