HOORN - Hollandia is de competitie in de vierde divisie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Lars Keppel zegevierde in eigen huis met 4-1 over SJC.

De Hoornse formatie deed in eigen huis snel zaken want al binnen tien minuten stond men op een 2-0 voorsprong. Jesse Koeman was het eindpunt van een voortreffelijke aanval en Luke Abelskamp vond het net na een assist van Freek Vrenegoor. De Hoornse ploeg had de topscorer van afgelopen seizoen, Niels Koster, op de bank zitten daar hij afgelopen week een vlucht geannuleerd zag worden en zo de training miste. Ook aanvoerder Bart Spil zat langs de kant vanwege rugklachten. Desondanks liep Hollandia nog voor de rust verder uit toen Encho Margaritha een strafschop benutte.

Na de pauze deden de gasten uit Noordwijk via groot even wat terug, maar net zo snel bracht Hollandia de marge weer op drie door een treffer van de van Flevo ovbergekomen Freek Vrenegoor die een sterke wedstrijd bekroonde met een doelpunt en een assist.

Hollandia gaat komende zondag op bezoek bij Kampong in Utrecht.