HOORN - Hollandia is zondag voor de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder winst gebleven. In de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer ging de ploeg van trainer Lars Keppel na rust hard onderuit: 0-4.

Een discutabele strafschop kort na rust na een buiteling van Richie Owusu-Ansah bracht de ommekeer nadat Hollandia in de eerste helft gewoon in evenwicht was met de gasten uit Amsterdam. Via Freek Vrenegoor kreeg de thuisploeg zelfs twee goede kansen op de openingstreffer.

Nadat de Amsterdamse aanvaller in een duel met Encho Margaritha onderuit ging en Dennis Kaars feilloos de strafschop wist te benutten knakte er iets bij de Hoornse ploeg. Martin Campbell zorgde na ruim een uur spelen voor de 0-2 en vervolgens kregen de gasten nog een penalty, ditmaal benut door Jurre Duijn. De eindstand werd op 0-4 bepaald door Hidde van der Veldt.

Met één punt uit de laatste zes wedstrijden is Hollandia inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats in de vierde divisie. Komende zaterdag speelt Hollandia in de 1e ronde van de districtsbeker een thuiswedstrijd tegen OFC.