AMSTERDAM - Hollandia is de eerste ploeg die koploper Ajax punten heeft afgesnoept. De zaterdagamateurs van de Amsterdammers stonden bij rust nog met 2-0 voor, maar Hollandia toonde het nodige karakter in de tweede helft: 2-2.

Met twaalf punten uit vier duels was Ajax vooraf de favoriet en die status maakte men in de eerste helft ook waar. De Hoornse ploeg van trainer Lars Keppel had het lastig en zag Jordi Bitter na een ruim kwartier de score openen. Via een benutte strafschop van Carlos Opoku werd het 2-0 en daar viel op dat moment weinig op af te dingen. Keeper Dirk Bakker voorkwam met een puike redding dat de score niet verder opliep.

Dit bleek belangrijk binnen een minuut na rust toen Niels Koster de aansluiting vond. Zeven minuten later wist de van FC Medemblik overgekomen aanvaller met een rake kopbal ook voor de gelijkmaker te zorgen. Via de jonge Mees Manshanden was Hollandia zelfs nog dichtbij een voorsprong, al moes aan de andere kant ook doelman Bakker nog tweemaal ingrijpen waardoor de 2-2 eindstand een terechte bleek.