HUIZEN - Hollandia heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij Zuidvogels, waar het in blessuretijd nog op winstkoers lag. In een knotsgekke slotfase nam de Hoornse ploeg zomaar een voorsprong om uiteindelijk een zeer discutabele strafschop tegen te krijgen: 2-2.

Bijna 75 minuten liep de ploeg van Lars Keppel tegen een achterstand te voetballen nadat Nifgel van Zelst de thuisploeg na een kwartier had gebracht. Hollandia voetbalde moeizaam, maar de kentering kwam vanaf de 72e minuut toe Freek Vrenegoor en Daniël Schermer werden ingebracht. Met de snelle Vrenegoor en Koster op de flanken werd Hollandia steeds dreigender. Zuidvogels had het nu zwaar en het wachten was op de gelijkmaker. Die vil uiteindelijk in de voorlaatste minuut toen Schermer de bal panklaar legde voor Bart Spil die hard uithaalde. In de blessuretijd leek de winst nabij toen Koster de bal bezorgde bij Vrenegoor die beheerst de 1-2 maakte. Zuidvogels drong nog eenmaal aan en bij een schermutseling op de achterlijn waarbij Redouan Boussoufi met veel misbaar naar de grond ging en de arbiter tot ieders verbazing naar de stip wees. Boussoufi pakte het cadeautje vervolgens zelf uit.

Met het gelijke spel staat Hollandia nu op zeven punten uit zes wedstrijden. Komende zaterdag komt Ter Leede naar het Julianapark in Hoorn.