ZWAAG - Hovocubo heeft zondag met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van ZVV Eindhoven. In De Opgang zorgde Abdessamad Attahiri voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen nog gelijk met dertien punten uit zes wedstrijden. In eigen huis was Hovocubo wel de bovenliggende partij, maar slaagde de ploeg van coach Sander van Dijk er in de eerste helft niet in een bres te slaan in de Eindhovense muur.

Ook na de rust bleken de Brabanders een stugge tegenstander, al stond ook de paal geluk in de weg voor Hovocubo. Aan de andere kant moest men bedacht zinj op de Eindhovense uitvallen, maar dat bleek de immer betrouwbare sluitpost Dave Stet wel toevertouwd. Acht minuten voor tijd wist Attahiri met een zeer fraaie treffer uiteindelijk toch de ban te breken en dat bleek uiteindelijk ook verdiend.

Hovocubo, dat nu gedeeld tweede staat op vijf punten achterstand van koploper Tigers Roermond, gaat komende vrijdag op bezoek bij FCK De Hommel.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie