DEN BOSCH - Het duel tussen de nummers vier en vijf van de Eredivisie zaalvoetbal is vrijdagavond in een remise geëindigd. Hovocubo stond in het uitduel bij FCK De Hommel 35 minuten lang op achterstand, maar wist in de laatste vijf minuten toch nog een punt uit het vuur te slepen: 3-3.

De formatie van trainer/coach Sander van Dijk had het lang lastig de Maaspoort in Den Bosch, simpelweg omdat de thuisploeg zich effectiever toonde in het benutten van de kansen. Na een goede start van De Hommel stond het al na zes minuten 2-0 middels treffers van Fouad Dahmani en Ceyhun Sabaoglu. Halverwege het eerste bedrijf deed aanvoerder Mats Velseboer iets terug. Direct na de rust liep de thuisploeg vervolgens opnieuw uit via Roan Rahmani en die 3-1 stand bleef tot vijf minuten voor tijd staan. Hovocubo nam vervolgens meer risico en dat betaalde zich uit. Velseboer maakte zijn tweede van de avond en Karim Mossaoui wist uiteindelijk een punt te redden.

Door het gelijke spel liep Hovocubo voor de derde keer in acht wedstrijden averij op en is de achterstand op koploper Tigers Roermond opgelopen tot zeven punten. De koploper komt komende vrijdag wel op bezoek in De Opgang.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie