HOORN - Bij de start van de competitie in de Eredivisie Futsal is Hovocubo/Veerhuys begonnen met een driepunter. De Hoornse fusieclub was in eigen huis te sterk voor promovendus Heracles Almelo: 8-3.

Vanwege het WK vorige maand in Oezbekistan begon de competitie een flink stuk later en bestata in de eerste fase uit acht wedstrijden. Het is dus zaak om de punten vlug bij elkaar te sprokkelen en Hovocubo/Veerhuys had die boodschap begrepen. In sporthal Vredehof kreeg het al een handvol goede kansen in de eerste helft, waarvan er twee kort voor rust benut werden. Achtereenvolgens Jesse Koeman en Amine Hassani zorgden voor een 2-0 tussenstand.

Na de rust deed de thuisploeg van coach Khalid Elbaz sneller zaken door twee treffers van Kevin van Londen. Hierna werd men even slordig en konden de gasten uit Almelo terugkomen tot 4-2. Hovocubo/Veerhuys was echter snel weer bij de les. Nu scoorde Stan van der Wal tweemaal achter elkaar, deed David Albert nog een duit in het zakje en maakte Van Londen zelfs zijn derde van de avond.

Hovocubo/Veerhuys speelt op 1 november de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Tigers Roermond.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie