BLOKKER - Op zaterdag 28 september is door de vrouw en kleinzoon van Klaas van Hinte het voetbalplein geopend die naar hem is vernoemd.


Lid in de Orde van Oranje Nassau

Niet alleen was Klaas bekend vanwege zijn vishoek op de Westerblokker, waar hij voor iedereen altijd tijd had voor een praatje. Hij was ook veelvuldig te vinden op of rond de Blokkers velden.

Zo was hij jarenlang voetballer in diverse teams, vaste supporter van Blokkers 1, terreindienstmedewerker, scheidsrechter, kantinemedewerker en balletjeswachter tijdens de woensdagavond trainingen bij de veteranen. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de vereniging kreeg Klaas in 2015 een lintje als lid in de Orde van Oranje Nassau. En door de vereniging werd hij ook benoemd tot verdienstelijk lid.

Transformatie keeperskooi naar voetbalplein

Op het complex van de vereniging werd de zogenaamde keeperskooi niet of nauwelijks meer gebruikt. Er werden daarom plannen gesmeed om dit stukje terrein om te toveren in een plein met pannaveldje. Na het overlijden in april 2019 van Klaas is aan de familie toestemming gevraagd om het plein naar hem te vernoemen.

Van uitstel kwam geen afstel

Mede door de coronacrisis en daaropvolgende energiecrisis werd de realisatie echter uitgesteld door het bestuur. Met dank aan jeugdleden die heel veel Grote Clubactie loten hadden verkocht, diverse sponsorbijdrages en een grote bijdrage van sponsor Goed Geregeld Accountants werd het benodigde geld bijeengebracht. Begin 2024 stonden daarmee alle seinen op groen om het plan te realiseren. En zo werd deze zomer de verouderde keeperskooi compleet omgetoverd in een prachtig voetbalplein. Tevens is daarmee gelijk de entree naar het complex toegankelijker gemaakt, waardoor het complex een fraaie upgrade heeft gekregen.

Opening

Op zaterdag 28 september is in aanwezigheid van de familie Van Hinte het voetbalplein officieel geopend door de kleinzoon en vrouw van Klaas. Direct na de opening heeft een jeugdteam van De Blokkers direct een onderling toernooi gespeeld.