HOORN - Een vroege rode kaart voor doelman Dirk Bakker heeft Hollandia de punten gekost in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. De Hoornse ploeg speelde vrijwel het gehele duel met tien man waarna de gasten pas in de slotfase de volle buit wisten te grijpen: 1-2.

De Hollandia-goalie beging al in de vierde minuut een overtreding op Sieb Rutgers welke door scheidsrechter Brinkman werd bestraft met rood. Hollandia-trainer Lars Keppel moest zodoende reserve-keeper Huub Veltman inbrengen hetgeen ten koste ging van Daniël Schermer. Ondanks dat men in ondertal was wist de thuisploeg wel op voorsprong te komen na een snelle aanval met als eindpunt Niels Koster. Na een klein half uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte door een fraaie omhaal van Rutgers.

Logischerwijs had Ter Leede daarna een overwicht, maar Hollandia gaf zich niet zomaar gewonnen en had op basis van wilskracht zeker een punt verdiend. Met nog twee minuten op de klok was het echter wederom Rutgers die de tien van Hollandia in rouw dompelde.

Hollandia dat nu zeven punten heeft uit zeven wedstrijden gaat volgende week zondag op bezoek bij Hoogland.