AMSTERDAM - AFC en SC Buitenveldert hebben zich ten koste van Always Forward en Zaandijk geplaatst voor de 1e knock-out ronde in de KNVB-beker voor vrouwen. AFC sloot de poulefase af met een gelijkspel tegen Always Forward (1-1).

AFC had eerder gewonnen van SC Buitenveldert en gelijk gespeeld tegen Zaandijk terwijl Always Forward tegen dezelfde tegenstanders puntloos bleef. Beide ploegen kennen elkaar goed uit het verleden en het werd op Sportpark Goed Genoeg zodoende een evenwichtige en spannende wedstrijd. De gasten uit Hoorn kwamen halverwege de tweede helft op voorsprong via Sterre Rinkel, maar in blessuretijd wist Lisa Roelfsma een punt te redden waardoor AFC door gaat in de beker.

Opmerkelijk detail is dat beide ploegen elkaar zaterdag weer treffen in Amsterdam. Beide promovendi beginnen dan aan de competitie in de hoofdklasse.