ZWAAG - Westfriezen heeft toch nog een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Meervogels '31 nadat het na ruim een half uur tegen een 0-3 achterstand aan keek. Super-sub Wesley Mak scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

Het duel tussen beide ploegen deed erg denken aan vorig seizoen toen Meervogels tegen Westfriezen ook een 0-3 voorsprong weggaf en toen met 4-3 verloor. Zo ver kwam het ditmaal niet al mocht Westfriezen na afloop trots zijn op het karakter dat werd getoond.

Trots was men echter niet op de openingsfase want toen speelde de thusploeg van trainer Joep Groen slordig en daar profiteerden de gasten uit Akersloot optimaal van middels treffers van Van der Eng en Tiebie (2x). Vlak voor rust wist Stan Prins de 1-3 te maken.

Dit gaf motivatie voor de tweede helft en toen stond er inderdaad ook een heel ander Westfriezen. Een kwartier voor tijd keerde de spaning volledig terug na een zuiver schot van Pieter Koopman en in de slotfase is het Mak die de thuisploeg alsnog een verdiend punt weet te bezorgen.

Westfriezen dat nu vijf punten uit drie wedstrijden heeft speelt komende zondag de derby bij Always Forward.