HAARLEM/LELYSTAD - Op de tweede speeldag van de tweede klasse in het zaterdagvoetbal zijn Zwaluwen '30 en Always Forward met lege handen gebleven. Beide Hoornse verenigingen verloren in een uitwedstrijd.

Zwaluwen '30 was de competitie nochtans goed begonnen met een 4-2 overwinning op Monnickendam, maar kwam er op bezoek bij Olympia Haarlem niet aan te pas. De rood-zwarten stonden bij rust al op een 3-0 achterstand en wisten pas in de slotfase, toen het duel al lang en breed gespeeld was nog tweemaal de eer te redden middels treffers van Max van Eijken en Thijs Boersma: 6-2.

Always Forward had een week eerder gelijk gespeeld tegen Jong Holland en moest het in Lelystad afleggen tegen Unicum. Voormalig AFC-spits Kenny Teijsse scoorde in de eerste helft tweemaal voor de thuisploeg. Tussendoor had Joep Rive nog wel voor de gelijkmaker gezorgd. Kort na de rust maakte Ricardo Fransberg de 3-1 en die tik kwam Always Forward niet meer te boven.

Komende zaterdag spelen beide Hoornse ploegen een thuiswedstrijd. Zwaluwen '30 ontvangt dan De Foresters terwijl Always Forward het mag opnemen tegen SC Buitenboys.