HOORN - In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal zijn zowel Zwaluwen '30 als Always Forward tegen een thuisnederlaag opgelopen.


De zaterdagploeg van Always Forward moest in eigen huis het onderspit delven tegen Olympia Haarlem. De gasten sloegen kort voor rust tweemaal toe via treffers van Van Nispen (38e minuut) en Monji (42). Na de rust was Always Forward weliswaar de bovenliggende partij, kreeg kansen en streed het voor iedere meter, maar de Haarlemmers bleven geconcentreerd overeind. De ploeg van trainer Maikel van der Werff eindigde het duel ook nog met tien man. Invaller Dave Ninteman kreeg in kort tjdsbestek tweemaal geel en kon vertrekken.

Zwaluwen '30 van trainer Stephan Kaaij leverde tegen ASV Arsenal ook de nodige arbeid, maar bleef ondanks een treffer van Cain Croes ook met lege handen. De Amsterdammers wonnen in Hoorn met 1-2 waardoor Zwaluwe alweer voor de vierde maal op rij tenonder ging.

In de stand van 2A staat Always Forward negende met vier punten uit vijf wedstrijden. Zwaluwen '30 heft drie punten en staat elfde. Op zaterdag 2 november gaat Zwaluwen '30 op bezoek bij ASV De Dijk. Voor Always Forward staat er dan een uitwedstrijd bij De Foresters op het programma.